Läxor

Läxa i Svenska VT-14
En del av svenskundervisningen kommer att kretsa kring en bok som heter ”Förstagluttarna” där fokus ligger på läsförståelsen. Därför kommer det bli ett nytt upplägg med läxorna denna termin.
Läxan i svenska kommer ha tre delar.
  1. En läsdel
  2. En stavningsdel
  3. En skrivdel
LÄSNING: I läxmappen kommer eleven få hem ett häfte som ska läsas vid tre olika tillfällen (eller fler) tills eleven känner att den förstått vad den läst. Att detta är gjort och att läxmappen är med på tisdagarna är väldigt viktigt för elevens arbete i skolan där frågor om vad som lästs ska svaras på.
STAVNING: En glosbok kommer att följa med hem med 10 vanliga ord, utvalda från texten som ska läsas samma vecka. Det är en fördel att träna på två olika sätt: dels att du säger ordet och eleven får skriva ner det på papper, dels att du säger ordet och eleven får stava ordet muntligt. Båda sätten är lika viktiga.
SKRIVNING: Varje vecka kommer det att limmas in en skrivuppgift i läxboken, med en fråga baserad på veckans text. Det är väldigt öppna frågor som även är sammanlänkade med elevernas vardag och upplevelser. Här är det ambitionsnivån som sätter gränser, men jag förväntar mig minst en fullständig mening.
Läsning utöver den givna texten uppmuntras alltid!

Läxa i Matematik VT-14
Samma upplägg som förra terminen. Vi skickar med ett matteblad som bygger på vad vi jobbat med i klassrummet. Viktigt är att eleverna skriver namn på alla sina lösa läxblad för att de inte ska blandas ihop med någon annan elevs läxa när de tas ur mappen.

Kontakta oss om några frågetecken dyker upp!
(Jenny för svenska och Serap för matte)

Jenny & Serap

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar